Peace Poster Contest 2017

Finale vredesposterwedstrijd VREDE HEEFT DE TOEKOMST

De spanning was te snijden toen op 1 november Lia de Ridder, wethouder onderwijs, de twee prijzen (juryprijs en de publieksprijs) voor de beste vredesposter uitreikte in de bibliotheek Voorburg.

Een vakkundige jury onder leiding van de wethouder die verder bestond uit Harm Smit, directeur van de Bibliotheek aan de Vliet in Voorburg, Frans Kokshoorn, beeldhouwer en Corné Akkers, kunstschilder, beoordeelde de 20 posters van de finalisten op uitbeelding van het thema, originaliteit en uitwerking. Dat bleek een lastige opgave, want de jury bleef lang in beraad, daarmee de spanning nog verder opdrijvend.

Tess Veldhuis van groep 8 van de Vijverhofschool bleek volgens de jury de beste poster te hebben gemaakt. Helaas kon ze niet in de bibliotheek aanwezig zijn, maar die avond kon de organisatie de welverdiende prijs en de felicitaties toch bij haar thuis afleveren.

Voor de publieksprijs kon tijdens de expositie van de 20 posters in de bibliotheek door het publiek op hun favoriete poster worden gestemd. Dat leverde in totaal 499 stemmen op, waarvan de meeste gingen naar de poster van Eline van Zanten van groep 8 van de Lusthofschool. Verrast en ontroerd nam zij de uitgebreide huldiging en de prijs in ontvangst.

Beide posters gaan nu naar de nationale niveaus waaruit in december de Nederlandse winnaar wordt gekozen, die in New York in maart 2018 meedingt naar de beste van de wereld. Wereldwijd organiseert Lions Clubs International deze jaarlijkse wedstrijd voor 400.000 kinderen in 190 landen. De beste 24 krijgen een prijs van $500,- en de beste van de wereld een prijs van $5000,-

Voor een fotoreportage van de prijsuitreiking zie ►

Jurering op de scholen.

Op vrijdag 13 oktober 2017 zijn onder auspiciën van Lionsclub Voorburg door een wederom zeer deskundige jury op drie verschillende scholen de ingezonden tekeningen van 7 verschillende groepen beoordeeld.

Voor een fotoreportage van deze jurering zie ►

Volgorde: