Jaarlijks reikt Lionsclub Voorburg de Leeuwenhart Trofee uit aan een persoon in Voorburg die zich uitermate verdienstelijk maakt voor de samenleving en die met zijn of haar activiteiten een bijzondere, positieve impact heeft op de gemeenschap.

Aan deze trofee is een bedrag verbonden ter waardering en ondersteuning van het prachtige werk dat deze persoon, geheel vrijwillig en belangeloos doet voor de medemens. 

 

 

Leeuwenhart Trofee 2021 voor verpleegkundigen HMC Antoniushove

In het HMC Antoniushove in Leidschendam-Voorburg werd op 5 juli de Leeuwenhart Trofee uitgereikt aan Ria Hermus, verpleegkundige en voorzitter van de VAR (Verpleegkundige Advies Raad). Ria nam de trofee in ontvangst namens alle verpleegkundigen van het HMC. Lionsclub Voorburg wil namens de gemeenschap alle verpleegkundigen bedanken voor de ongelofelijke inzet voor patiënten in het algemeen en in het bijzonder tijdens de lange Coronapandemie sinds februari vorig jaar. Christophe Lintz, de vorige president van Lionsclub Voorburg: “We hebben grote waardering voor het vaak zware en gevaarlijke werk van de verpleegkundigen. We zijn enorm trots op jullie”. Aan deze trofee is een bedrag verbonden van € 500. Dit bedrag kan Ria samen met haar collega’s naar eigen inzicht besteden of schenken aan een goed doel die haar aan het hart gaat. Indien Ria voor deze laatste optie kiest zal Lionsclub Voorburg middels fundraising het bedrag verdubbelen.

Ria Hermus: “We hebben in het ziekenhuis een binnentuin waar we tijdens de lunchpauze even kunnen relaxen. Maar alles is er wit. Ook onze uniformen zijn wit. Tijdens een zonnige dag doet dat gewoon pijn aan je ogen. Daarom willen wij dit bedrag graag besteden om het meubilair een andere kleur te geven. Een kleurrijke omgeving maakt je vrolijker, waardoor we er na de pauze nog beter tegenaan kunnen. En dat komt dan ook de patiëntenzorg ten goede”.

Lionsclub Voorburg heeft 44 actieve leden die allen wonen en/of werken in Voorburg en actief betrokken zijn bij de Voorburgse samenleving. Door het organiseren van fundraise-activiteiten, zoals het jaarlijkse concert in de Oude Kerk, het Oktoberfeest (zaterdag 9 oktober 2021), de verkoop van champagne en de traditionele D.E-waardepuntenactie in december is het mogelijk om goede doelen in onze gemeente financiëel te ondersteunen. Christophe Lintz: “Voor Ria en al haar collega’s moeten we dus aan de bak om het uitgereikte bedrag te verdubbelen. Dat doen we met heel veel plezier”.

Kent u ook een persoon die volgens u in aanmerking zou komen om in de schijnwerpers gezet te worden informeer ons dan via voorburg@lionsclub.nl.

Voor foto's van de uitreiking zie ►

 

 

Leeuwenhart Trofee 2019 voor Brigitte Bosman

Voor foto's van de uitreiking zie ►

Dit jaar mocht Jan Engels van Lionsclub Voorburg de Leeuwenhart Trofee uitreiken aan Brigitte Bosman, oprichtster en initiatiefneemster van Stichting BriBos.

In het oncologisch centrum van MHC Antoniushove in Leidschendam werd Brigitte Bosman op woensdag 25 september blij verrast door een delegatie van Lionsclub Voorburg.

Brigitte is zelf ex-longkankerpatiënt en als ervaringsdeskundige ondersteunt zij dagelijks kankerpatiënten rondom hun behandeling, het vinden van de juiste informatie of zomaar met een gezellig praatje. In de 2 ruimten die Brigitte in Antoniushove heeft weten te bemachtigen heeft Stichting BriBos een gezellige huiskamer en een ‘praktijkruimte’ ingericht. In de huiskamer kunnen lotgenoten vrijblijvend binnenlopen en elkaar treffen om ervaringen te delen, elkaar te ondersteunen of zomaar voor een kopje koffie of thee. De praktijkruimte wordt gebruikt door onder meer een kapper, schoonheidsspecialist, masseur en voetzone reflexoloog, die als vrijwilligers de kankerpatiënten ondersteunen met professionele raad en daad.

Een aantal jaren geleden is Brigitte in haar eentje begonnen met Stichting BriBos. Met empathie, doortastendheid, lef en doorzettingsvermogen organiseert zij nu, met vele vrijwilligers allerlei activiteiten en verwenmomenten. Brigitte: “Kankerpatiënten hebben het al moeilijk genoeg en zijn kwetsbaar. Met deze activiteiten wil ik ze een steuntje in de rug geven en de tijd rondom de behandelingen wat aangenamer maken”. En dat dit gewaardeerd wordt bleek wel uit de overvolle huiskamer. “Na de diagnose staat je wereld plotseling volledig op de kop en heb je nergens meer houvast! Je komt hier in een warm bad. Wat Brigitte allemaal voor ons doet is niet te beschrijven.” vertelt een van de patiënten. Een andere patiënt vult haar spontaan aan: “Ik ben alleen en woon in een vrij gesloten buurt met weinig sociale contacten. Voor mij is het zó waardevol om hier te kunnen komen. We zijn niet zielig hoor en we doen heel veel dingen zelf, maar Brigitte stimuleert en inspireert ons enorm en zorgt voor de juiste sfeer en ‘verwen’-momenten. En je kunt altijd bij haar terecht”.

Lionsclub Voorburg kent 46 actieve leden die allen wonen en/of werken in Voorburg. Actief betrokken bij de Voorburgse samenleving. Door het organiseren van fundraise-activiteiten, zoals het jaarlijkse concert, het komende Oktoberfeest (5 oktober) of de verkoop van champagne en de D.E-waardepuntenactie in december is het mogelijk om goede doelen uit onze gemeente waar nodig (financieel) te ondersteunen. Daar hoort de gedachte achter de Leeuwenhart Trofee zeker ook bij. Jan Engels: “Wij dragen mensen zoals Brigitte Bosman een echt warm hart toe, voor alle bijzondere initiatieven die ze ontwikkelen ten behoeve van de gemeenschap. Deze mensen verdienen het zeker om eens in het zonnetje gezet te worden”.

Brigitte wil het geld graag gebruiken voor het opzetten van speciale wandel- en boottochten langs bijzondere plaatsen in onze gemeente. Daarnaast heeft zij het “Vriendenboekje voor ziekenbezoek” gemaakt waarin iedereen die bij een patiënt op bezoek komt iets (leuks, dierbaars of persoonlijks) kan schrijven. Het boekje is klaar en vormgegeven,  nu nog een drukker. Wilt u dit project ondersteunen; laat het dan weten via info@bribos.nl.