PERSBERICHTEN ►       FILMPAGINA ► 

Gedurende de maand december 2021 kunnen overal in het land weer Douwe Egberts waardepunten in inzameldozen worden gedoneerd om te verzilveren tegen pakken koffie voor de voedselbank. 

Wilt u digitale waardepunten schenken? Zie ►►

Geen inzamelpunt in de buurt? D.E waardepunten of 'Vreemd en oud geld' kunt u gedurende het hele jaar opsturen naar:

Lions helpen!

Postbus 151

2270AD Voorburg

 

Onderstaand de mini-docu die Douwe Egberts tijdens de vorige inzamelactie heeft laten maken.

 

10e Lions Douwe Egberts Waardepuntenactie 

Sinds 2012 coördineert Lionsclub Voorburg ieder jaar gedurende de maand december een inzamelingsactie van Douwe Egberts Waardepunten die worden verzilverd tegen pakken koffie voor de plaatselijke voedselbank.

In december 2021 vindt deze actie voor de tiende keer plaats, 134 Lionsclubs en 60 Voedselbanken gaan dan verspreid over het hele land honderden inzameldozen plaatsen. Via de plaatselijke media zal bekend worden gemaakt waar die inzameldozen staan.

Veel Lionsclubs gaan deze actie weer combineren met het inzamelen van Vreemd en Oud geld om oogoperaties in derdewereldlanden te bekostigen.

9e Lions Douwe Egberts Waardepuntenactie 

 

2.432 Pakken koffie voor Voedselbank Leidschendam-Voorburg

De negende nationale D.E-waardepuntenactie van Lionsclubs is afgesloten met een record aantal pakken koffie, op 7 april 2021 werden maar liefst 2.432 pakken hiervan afgeleverd bij Voedselbank Leidschendam-Voorburg.

Namens Voedselbank Leidschendam-Voorburg stonden Jim en Cassandra klaar om de grote hoeveelheid koffie in ontvangst te nemen en in het sobere magazijn van de Voedselbank op te slaan. De vaste vrijwilligers waren zichtbaar ontroerd bij het zien van deze grote hoeveelheid. Jim, die de algemene leiding heeft: “Vorig jaar werd al een record verbroken, maar de aantallen van dit jaar overtreffen alles. Wat een geweldige actie van onze Lionsclubs”.

Cassandra, verantwoordelijk voor de distributie vult Jim aan: “In een jaar tijd is ons klantenbestand met circa 50% toegenomen. Momenteel maken wij ongeveer 160 tassen per week klaar voor gezinnen en alleenstaanden. Daarom zijn wij zo blij met de extra grote hoeveelheid pakken koffie”. Op basis van de ontvangen pakken koffie kunnen we gemiddeld één keer in de 2 à 3 weken een tas aanvullen met een pak koffie.

In een rijke gemeente als Leidschendam-Voorburg is het eigenlijk te gek dat nog zoveel mensen afhankelijk zijn van de Voedselbank. Jim: “Het aantal klanten groeit al, maar wij verwachten nog zeker een grote explosie in de komende maanden. Als straks de steun voor bedrijven ophoudt, of iemands huidige WW-uitkering wordt beëindigd, dan zullen nog meer mensen een beroep op ons doen”. Tot nu toe werden de tassen vaak thuis bezorgd. Dat gaat al lang niet meer. Cassandra: “Vanwege de enorme toename hebben wij besloten om vanaf 21 april 2021 ook een uitgiftepunt te openen in de dorpskerk in Leidschendam. Naast ons huidige adres kunnen cliënten dan daar een tas ophalen”.

Gezien het succes, maar ook vanwege de noodzaak hebben de samenwerkende Lionsclubs Voorburg en Prinses Marianne besloten om de inzamelactie in december weer te herhalen. Dat wordt dan de 10e editie. Daarom wordt eenieder nu al opgeroepen om D.E-waardepunten niet weg te gooien, maar te bewaren voor de komende actie.

Jim: “Iedere waardepunt helpt en wij helpen iedere cliënt”.

 

Nieuw record: 204.000 pakken koffie voor Voedselbanken Nederland.

Gedurende december 2020 en januari 2021 coördineerde Lionsclub Voorburg de 9e Lions Douwe Egberts Waardepuntenactie. Aan deze actie namen 133 Lionsclubs en 60 voedselbanken deel. Ondanks de COVID-19 pandemie werd een recordaantal waardepunten ingezameld: bijna 100.000.000!

Deze punten werden op vrijdag 26 maart 2021 aan Douwe Egberts overhandigd en verzilverd tegen 204.000 pakken koffie, de helft meer dan het record van vorig jaar.

 

8e Lions Douwe Egberts Waardepuntenactie, december 2019

1800 Pakken koffie voor voedselbank Leidschendam-Voorburg

Tijdens de 8e Lions Douwe Egberts Waardepuntenactie zijn door de Lionsclubs Voorburg en Voorburg Prinses Marianne 861.000 D.E-waardepunten ingezameld.

Douwe Egberts honoreerde dit met 1800 pakken koffie, die op 19-02-2020 werden overhandigd.

Tegelijkertijd werd ook 70 kilo 'Vreemd en oud geld' ingezameld, met de opbrengst hiervan kunnen 200 staarpatienten in ontwikkelingslanden worden geopereerd.

Recordopbrengst 8e Lions Douwe Egberts Waardepuntenactie.

Op dinsdag 11 februari 2020 werd een record aantal pakken koffie aangeboden aan  Voedselbanken Nederland. In de decembermaand zamelen de Nederlandse Lionsclubs D.E-waardepunten in, die door Douwe Egberts worden verzilverd voor pakken koffie ten behoeve van de voedselbanken in Nederland. Nog nooit moest de koffiebrander zoveel pakken koffie leveren.

De achtste editie van de Lionsclub D.E-waardepuntenactie zit erop. Wat ooit begon als een lokale actie van Lionsclub Voorburg is in rap tempo uitgegroeid naar een nationale actie die niet meer weg te denken is in Nederland. Steeds meer Lionsclubs en ook Voedselbanken sluiten zich aan. Ook het publiek kent de actie steeds beter en verzamelt en doneert de D.E-koffiepunten ruimhartig.

In het distributiecentrum van de Voedselbank in Rotterdam kon Jaap Stelling, coördinator van de actie en lid van Lionsclub Voorburg de ruim 65 miljoen D.E-waardepunten overdragen aan Henk Foekens van Voedselbank Nederland. Op zijn beurt ‘verkocht’ Foekens ter plekke de waardepunten aan Ellen van der Linde van Douwe Egberts. Deze benadrukte dat D.E het belangrijk vindt om de Voedselbanken op deze manier te kunnen ondersteunen. Immers het koffiemerk zet in op verbinding in buurt en samenleving. Als blijk van waardering verhoogde Douwe Egberts het aantal pakken koffie nog eens met 20%. Namens de oer-Nederlandse koffiebrander mocht Ellen van der Linde maar liefst 134.000 pakken koffie aanbieden aan René Froger, ambassadeur van Voedselbanken Nederland. Froger: “We denken altijd zo gewoon om effe ’n bakkie koffie te doen, maar voor te veel mensen is dit niet zo vanzelfsprekend. Koffie is duur en bederft niet en zit dus maar zelden in een voedselpakket”. René Froger was zichtbaar onder de indruk van de Lionsclubactie en kondigde aan dat hij de volgende editie van de actie wederom van harte zal ondersteunen. En naar de koffiebrander grapte hij in onvervalst Amsterdams “En jullie doen ook weer mee! Douwen maar Egberts”.

Ook voor de Haagse regio is het record verbroken. De voedselbanken in onze regio mogen rekenen op maar liefst 13.500 pakken koffie. Concreet betekent deze grote hoeveelheid dat iedere cliënt van de Voedselbank minstens eenmaal per maand een pak koffie in het pakket mag verwachten.

7e Lions Douwe Egberts Waardepuntenactie, december 2018

1470 Pakken koffie voor Voedselbank Voorburg.

Lionsclub Voorburg en Lionsclub Voorburg Prinses Marianne hebben gedurende december 2018 gezamenlijk Douwe Egberts Waardepunten ingezameld.

Op 5 maart 2019 zijn de 1470 pakken koffie die de 7e Lions Douwe Egberts Waardepuntenactie opbracht afgeleverd bij Stichting Buren, de voedselbank voor Voorburg, Leidschendam en Mariahoeve.

Hiermee kan de voedselbank weer een jaar lang de klanten regelmatig van een pak koffie voorzien.

Tegelijkertijd werd 70 kilo vreemd en oud geld ingezameld. Met de opbrengst hiervan kunnen in derdewereldlanden 200 patienten die blind zijn geworden door staar een operatie ondergaan, waarna zij weer kunnen zien en verder een normaal leven kunnen leiden.

130.000 Pakken koffie voor Voedselbanken Nederland.

Lionsclubs halen record aantal Douwe Egberts waardepunten op!

Tijdens de 7e nationale inzamelactie van Lionsclubs en de Voedselbanken in december vorig jaar werd een record aantal koffiepunten ingezameld. Meer dan 63 miljoen waardepunten werden op Valentijnsdag overhandigd aan Douwe Egberts. De koffiebrander verhoogde dit aantal met een aanzienlijke bonus en bood René Froger, ambassadeur van Voedselbanken Nederland, vervolgens symbolisch 130.000 pakken koffie aan.

Wat 6 jaar geleden begon als een lokaal initiatief van Lionsclub Voorburg is al jaren uitgegroeid tot een grootse nationale happening. Elk jaar worden miljoenen D.E-waardepunten ingezameld en vervolgens bij Douwe Egberts ingewisseld voor pakken koffie ten behoeve van de Voedselbanken. Dit jaar werd een recordaantal van ruim 63 miljoen koffiepunten ingezameld. Ellen van der Linde, marketing manager bij Douwe Egberts: “Koffie verbindt mensen, en dat willen wij bij D.E ook graag. Daarom vinden wij deze actie zo sympathiek en zetten we er graag een behoorlijke bonus bovenop”. De pakken koffie komen ten goede aan Voedselbanken Nederland en zullen in de komende weken worden verdeeld over de diverse vestigingen. René Froger: “Helaas zijn er ook in Nederland nog Voedselbanken nodig. Daarom is dit toch een briljante actie! Hiermee heeft ieder gezin dat aangewezen is op een Voedselbank het hele komende jaar minimaal 1 pak koffie per maand. Dat is toch fantastisch?” Koffie is een ‘eerste levensbehoefte’ en brengt mensen dichter bij elkaar, maar is ook duur en bederft niet. Het komt daardoor maar zelden in het voedselpakket van de Voedselbanken terecht. En wat is er dan mooier dan juist op Valentijnsdag vele medemensen te verblijden met een heerlijk kopje koffie.

Jaap Stelling, lid van Lionsclub Voorburg en coördinator van deze nationale actie: “Ik denk al jaren dat de waardepunten zo langzamerhand wel op zullen zijn, maar ieder jaar verbaas ik me weer. Mensen blijven sparen en gelukkig ook steeds meer voor onze actie. Komende december gaan we zeker weer van start met de 8ste editie ”.

Natuurlijk kunnen de koffiepunten ook het hele jaar door worden gedoneerd via LIONSHELPEN, Postbus 151, 2270 AD Voorburg.

Deze punten zullen gelijkelijk worden verdeeld over alle deelnemende voedselbanken.

668.925 D.E-waardepunten voor Voedselbank Voorburg.

Op 16 januari 2019 zijn de 668.925 door de Lionsclubs Voorburg en Voorburg Prinses Marianne ingezamelde D.E-waardepunten overhandigd aan de plaatselijke voedselbank. Deze punten zullen binnenkort worden verzilverd voor meer dan 1300 pakken koffie.

 

6e Lions Douwe Egberts Waardepuntenactie, december 2017

2050 Pakken koffie voor Voedselbank Voorburg.

De ruim 1 miljoen waardepunten die Lionsclub Voorburg en Lionsclub Voorburg Prinses Marianne tijdens de 6e Douwe Egberts Waardepuntenactie inzamelden leverden voor voedselbank Voorburg 2050 pakken koffie op die 13 maart 2018 werden opgehaald bij distributiecentrum Haaglanden.

Voedselbank Voorburg met 2050 pakken koffie, vlnr. Jim Sabiran, Jaap Stelling, Henk Willemse.

90.000 Pakken koffie voor Voedselbanken Nederland.

Gedurende de maand december 2017 werd  onder auspiciën van Lionsclub Voorburg de 6e landelijke Douwe Egberts Waardepuntenactie georganiseerd, waarbij Lionsclubs en voedselbanken in het hele land Douwe Egberts Waardepunten inzamelden.

Dat werden er uiteindelijk bijna 44.000.000. Deze punten werden op 15 februari 2018 bij Voedselbank Rotterdam aan Douwe Egberts overhandigd, wat na een royale verhoging met 20% resulteerde in 90.000 pakken koffie voor in totaal 118 voedselbanken / uitdeelpunten.

Overdracht van alle 44.000.000 waardepunten aan Douwe Egberts in 'ruil' voor 90.000 pakken koffie.

V.l.n.r. Henk Foekens, Vb. Nederland; Jessica van Dijk, Douwe Egberts; Jaap Stelling, Lc. Voorburg

Foto: Diny Stelling

 

Overdracht van de door Lc. Voorburg en Lc. Voorburg Prinses Marianne ingezamelde punten aan de plaatselijke voedselbank.

V.l.n.r.: Jaap de Haan, Lc. Voorburg; Judith Haans, Vb. Voorburg; Jim, Vb. Voorburg; Marjan Adams, Lc. Voorburg Prinses Marianne

Foto: André ten Have

 

5e Lions Douwe Egberts Waardepuntenactie, februari 2017

1723 pakken koffie voor Stichting Buren

Tijdens de 5e Douwe Egberts Waardepuntenactie zijn in Leidschendam Voorburg totaal 912.935 punten ingezameld.

Deze punten werden verzilverd voor 1723 pakken koffie die in de derde week van april bij Stichting Buren, de voedselbank voor Leidschendam, Voorburg, Mariahoeve en Bezuidenhout werden afgeleverd.

108.500 Pakken koffie voor Voedselbanken Nederland.

Lionsclub Voorburg coördineerde gedurende februari 2017 voor de vijfde maal een landelijke inzamelingsactie van Douwe Egberts Waardepunten ten behoeve van pakken koffie voor voedselbanken, ditmaal in nauwe samenwerking met Voedselbanken Nederland.

Uiteindelijk namen 90 Lionsclubs en 40 voedselbanken deel aan de actie die plaatsvond gedurende de hele maand februari en de eerste week van maart.

Op 30 maart 2017 werden in Stompwijk alle 56.781.282 waardepunten overhandigd, waarna Douwe Egberts het totaal met 20% verhoogde wat neerkwam op een donatie van 108.500 pakken koffie aan de voedselbanken.

Veel Lionsclubs hebben de actie gecombineerd met het inzamelen van 'oud en vreemd geld' tbv. de Stichting Lions Werkgroep Blinden.

Herbert Verseveldt, de coördinator van deze werkgroep, nam bij de overdracht in Stompwijk ruim 600 kg oud en vreemd geld ontvangst ter waarde van    € 30.000, goed voor 2.000 oogoperaties in derdewereldlanden.

Foto's overdracht waardepunten ►

 

4e Lions Douwe Egberts Waardepuntenactie, december 2015

107.500 Pakken koffie voor Voedselbanken Nederland.

Foto's overdracht waardepunten ►

3e Lions Douwe Egberts Waardepuntenactie, december 2014

120.000 Pakken koffie voor Voedselbanken Nederland.

Foto's overdracht waardepunten ►

 

2e Lions Douwe Egberts Waardepuntenactie, december 2013

100.000 Pakken koffie voor Voedselbanken Nederland.

Fotoalbum ►

1e Lions Douwe Egberts Waardepuntenactie, december 2012

5.500 Pakken koffie voor Voedselbanken Nederland.