Zie ook ►►

 

 

 

 

 

NIJKERK De leden van de Lionsclubs Hoevelaken en Nijkerk slaan de handen ineen voor de Douwe Egberts Waardepunten Actie. Op verschillende plekken in de gemeente zullen de komende dagen inzamelboxen verschijnen om de waardepunten in te zamelen. Iedereen wordt opgeroepen om hun ‘vergeten’ koffie- en theepunten van Douwe Egberts uit de keukenlaatjes op te duiken en in te leveren. Dit levert nieuwe pakken koffie op voor de Voedselbank. De inzamelactie loopt de hele maand december.

Het zijn moeilijke tijden voor veel mensen en zeker ook voor de voedselbanken, schrijven de Lionsclubs, die willen graag helpen – ook in dit coronatijdperk. ,,En met de Douwe Egberts Waardepunten Actie kan dit coronaproof.” De actie ten behoeve van Voedselbanken Nederland wordt voor de negende maal door Lionsclubs Nederland georganiseerd. De ingezamelde waardepunten worden ingewisseld voor pakken koffie. Vorig jaar leverde de landelijke actie een recordaantal van ruim 65 miljoen punten op, goed voor 134.000 pakken koffie.

,,In Nederland leven nog altijd veel gezinnen op bijstandsniveau, helaas ook in de gemeente Nijkerk. Deze gezinnen komen in aanmerking voor hulp van de Voedselbank. Koffie bederft niet snel en wordt om die reden maar zelden aangeleverd door supermarkten die leveren aan de Voedselbank. Wanneer men van een paar tientjes per week moet rondkomen is een pak koffie vaak een boodschap die niet gekocht kan worden.”

 

Lions Flevoland steunt de Voedselbank

16 november 2020 om 17:07 uur

Dronten - Voor de negende keer organiseert Lions Flevoland aan het eind van het jaar een grote inzamelactie waarbij de opbrengst ten gunste komt van de Voedselbank.

In december zamelen de Nederlandse Lionsclubs D.E.-waardepunten in die door Douwe Egberts worden verzilverd voor pakken koffie ten behoeve van de voedselbanken in Nederland. Vorig jaar leverde de actie landelijk ruim 65 miljoen waardepunten op waarvoor 134.000 pakken koffie aan de voedselbanken geleverd konden worden. In Dronten werden maar liefst 600 pakken koffie bij elkaar gespaard.

D.E.-waardepunten inleveren

Inwoners van de gemeente Dronten kunnen de komende weken hun gespaarde D.E.-waardepunten inleveren in de daarvoor bestemde dozen die staan bij Bakker Tietema in Dronten (Zuid en Centrum), Swifterbant en Biddinghuizen, Albert Heijn (Swifterbant en Biddinghuizen) en boekhandel Voster in Dronten.

Lions Flevoland actie-coördinator Luuk Hagting: 'We vinden het altijd zo gewoon dat dagelijkse kopje koffie, maar voor te veel mensen is dit niet zo vanzelfsprekend. Koffie is duur en bederft niet en zit dus maar zelden in een voedselpakket. Ik ga voor minstens net zo’n opbrengst als vorig jaar'.

Vreemd en oud geld

Naast de D.E.-waardepunten kan ook 'vreemd en oud geld' ingeleverd worden. De opbrengst van het vreemde en oude geld wordt gebruikt voor het financieren van staaroperaties bij jonge mensen in ontwikkelingslanden. 

Bijdragen aan de samenleving

Lions Flevoland is een serviceclub die een nadrukkelijke bijdrage wil leveren van de Drontense samenleving. 'We Serve' is het credo van de Lions en dat heeft de laatste jaren geleid tot concrete bijdragen aan onder andere het Hospice Dronten, Stichting Pijn bij Kanker, Huis voor Taal en de Gehandicaptensport in Flevoland en nu dus de Voedselbank. 

 

 

Lions zamelen weer DE-waardepunten in voor Voedselbank

 23 November 2020, 18:07 uur

Hoogeveen - Lionsclub Hoogeveen D’Rante houdt in gemeente Hoogeveen voor het derde jaar op rij een inzameling van Douwe Egberts-waardepunten voor de plaatselijke voedselbank. De Hoogeveense serviceclub stimuleert mensen hun koffiepunten te doneren, zodat ze kunnen worden ingewisseld voor pakken koffie. In de hele maand december kunnen de waardepunten worden ingeleverd in onder meer verschillende winkelcentra.

Koffie is een zeldzaam product voor voedselbanken. Doordat het een lange houdbaarheid heeft, wordt het vrijwel nooit aan de voedselbanken aangeboden. Veel mensen hebben nog koffiepunten in huis die ze niet meer bij Douwe Egberts kunnen inleveren.

Koffie in 150 voedselpakketten.

De Lions vinden het jammer dat de waarde van de koffiepunten verloren gaat. Door de waardepunten in te zamelen en in een grote hoeveelheid aan te bieden bij Douwe Egberts wordt de waarde met 15 procent verhoogd. Deze waarde wordt omgezet in pakken koffie die vervolgens worden gedoneerd aan de Hoogeveense Voedselbank die wekelijk 150 voedselpakketten samenstelt voor plaatsgenoten die het hard nodig hebben.

Inzamelpunten op drukbezochte plaatsen.

Op verschillende plaatsen staat vanaf 1 december een inzameldoos waarin de waardepunten gedoneerd kunnen worden. Bij voorkeur ontvangt de Lionsclub de punten in een dichtgeplakte envelop met daarop de vermelding van het aantal punten dat erin zit. De inzameldozen staan op drukbezochte plaatsen:

In het centrum van Hoogeveen: Hema, de Oude Bibliotheek, Albert Heijn en JUMBO.

Krakeel: Coop, De Wielewaal: COOP’, De Nije Nering: Albert Heijn, De Weide: Bruna, Noordscheschut: SPAR, Hollandscheveld centrum: Plus Cappendijk, Drijber: Dorpshuis ’t Kraampje.

Landelijke actie.

De actie is onderdeel van de landelijke actie van Lionclubs in Nederland. Aan de inzameling doen in totaal 110 Lionclubs meedoen. Dat levert jaarlijks ongeveer 63 miljoen waardepunten op, goed voor 130.000 pakken koffie die Douwe Egberts vervolgens kosteloos bezorgt bij de plaatselijke voedselbanken. De Hoogeveense Voedselbank ontving na de actie in 2019 790 pakken koffie en het jaar daarna 1134 pakken koffie dankzij de waardepunten die de inwoners van gemeente Hoogeveen en omgeving bijeen brachten. De Lionsclub hoopt dat de stijgende lijn ook dit jaar zichtbaar zal zijn en dat er weer meer pakken koffie dan het jaar daarvoor bij de Hoogeveense Voedselbank terechtkomen.

Persberichten 2019-2020

 

 

 

 

Ook hier zijn de D.E pakken koffie afgeleverd! 1086 stuks.

Een mooi resultaat!

Lionsclub Gooiland zamelde in december 2019 voor de 5e keer in.

 

 

Persberichten 2018-2019

Voorburgs Dagblad ►

Op 5 januari 2019 werd in het RTL journaal enige aandacht besteed aan de D.E - waardepuntenactie.

 

SCHERPENZEEL/RENSWOUDE/WOUDENBERG

Lionsclub Scherpenzeel-Woudenberg-Renswoude heeft haar drie gemeenten inzameldozen geplaatst voor Douwe Egberts waardepunten. De ingeleverde punten zullen worden verzilverd voor pakken koffie die worden gedoneerd aan de Voedselbank Amersfoort.

Onder geselecteerde gezinnen, huishoudens en alleenstaanden verspreidt de Voedselbank wekelijks voedselpakketten die meestal door producenten van levensmiddelen en grootwinkelbedrijven ter beschikking worden gesteld. ,,Koffie is echter een product dat minder vaak beschikbaar is'', laten de 'Lions' weten. ,,We zamelen daarom net als vorig jaar DE-punten in. Douwe Egberts steunt deze actie en heeft opnieuw toegezegd alle donaties te verhogen en voor de distributie van de koffie te zorgen.''

Wie waardepunten heeft kan ze in december inleveren in Woudenberg bij Albert Heyn, Jumbo, Hoogvliet en ESSO Voskuilen. In Scherpenzeel staat de inzameldoos bij Jumbo de Wit en in Renswoude bij EMTÉ.

Vorig jaar werden in de drie plaatsen 83.498 punten verzameld. ,,Dat leverde de Voedselbank Amersfoort 172 pakken DE-Roodmerk koffie van 500 gram op. En we hopen natuurlijk dit prachtige aantal opnieuw te halen.''

Persberichten 2017-2018

Overdracht waardepunten aan voedselbanken:

Lionsclub Beverwijk

Lionsclub Bolsward

Lionsclub Etten-Leur de Vreyeheydt Etten

Lionsclubs Gooiland en Bussum Godelinde

Lionsclub Vught Les Lunettes

Lionsclub Den Haag Ypenveen

Lionsclubs Voorburg en Voorburg Prinses Marianne

Lionsclub Goeree Overflakkee

Lionsclub Nootdorp-Pijnacker

Lionsclubs Delft, Delft Antoni van Leeuwenhoek, Nootdorp-Pijnacker

 

Lionsclub Haarlemmermeer Host

Oud en Vreemd geld is Meer dan welkom

Voor 15 euro kan een blinde zien

 

 

Al enkele jaren verzamelen 34 Lions Clubs in Nederland  zo ook is de Lions Club Haarlemmermeer actief met het verzamelen van  vreemd- en oud geld. Tot op heden bracht de actie in de afgelopen jaren landelijk totaal  € 400.000.—, totaal goed voor 26.000 oogoperaties. Dit jaar (2017) is het een jubileumjaar van de Lions Club in Nederland n.l. het 100  jarig bestaan en is de target gesteld op € 100.000.— Daar willen wij ons ook graag als  Haarlemmermeerse Club met hulp van u allen voor inspannen.  Bijna iedereen heeft  vooral na de vakanties  overgebleven buitenlandse munten. Maakt niet uit wat want alles, papiergeld en euro’s zijn ook van harte welkom. Een goede tip is, laat het niet liggen  slingeren  in de keukenla of in een  sigarendoosje maar deponeer het geld in de verzameldozen in de volgende supermarkten.  Albert Heijn in Hoofddorp-C, Jumbo van Vliet in de Symfonie  Nieuw-Vennep en Albert Heijn, Zeemanlaan 2 Badhoevedorp.

Een prachtige actie die enorm bijdraagt aan de reeds lange wereldwijde Lions Actie “Fight for Sight”. Door het  “Robin Hood principe” wordt door de “Wilde Ganzen” iedere  €  10.— verhoogd naar  € 15.— De leden van de Lions Club zien ernaar uit om weer vele dagen te gaan sorteren en tellen. Daar kunt u aan meehelpen door inleveren. Correspondentie adres dhr. W. Nederveen ,  023-5613698 email: wnederveen@ziggo.nl

 

Lionsclub Velsen

Lionsclub Kempenland

Lionsclub Vinkeveen en Waverveen

De Douwe Egberts koffiepunten kunnen weer ingezameld worden in Vinkeveen! De inzameldozen staan klaar voor uw DE koffiepunten en Pickwick theepunten bij drogist...erij de Bree, De Groentehal, Careyn Maria Oord, SMC De Bron, AH en Jumbo. Net als in voorgaande jaren kunnen wij de punten weer bij Douwe Egberts inwisselen voor pakken koffie die wij doneren aan onze lokale Voedselbank De Ronde Venen. Kijk eens in uw keukenlades of andere plekjes in huis of u nog punten heeft liggen die u wilt doneren. Waarvoor alvast onze dank.

Lionsclubs Kempenland, Nuenen en Best-Oirschot

Lionsclubs Bussum Godelinde en Gooiland

Lionsclubs Voorburg en Voorburg Prinses Marianne

Goede Doelen Krant 25-10-2017

Persberichten 2016-2017