De Leeuwenharttrofee wordt jaarlijks door Lionsclub Voorburg uitgereikt als waardering aan een persoon of groep die een uitzonderlijke inzet toont voor anderen.

Aan de trofee is een bedrag verbonden ter aanmoediging en ondersteuning.

Wij staan open voor uw advies als u iemand kent die hiervoor in aanmerking komt.

 

 

Leeuwenharttrofee 2024 voor vrijwilligers Voedselbank.

De Leeuwenharttrofee wordt sinds 2019 jaarlijks door Lionsclub Voorburg uitgereikt als blijk van waardering aan een persoon of groep die een uitzonderlijke inzet toont voor anderen.

De Leeuwenharttrofee 2024 is uitgereikt aan de vrijwilligers van Voedselbank Leidschendam-Voorburg. Op 29 mei werden dertig vrijwilligers van de voedselbank getrakteerd door de Lionsclub met vervoer naar de succesvolle ‘14 de musical’ in het nieuwe AFAS Theater te Leusden, waarvoor de toegangskaarten door AFAS beschikbaar waren gesteld, om te genieten van het verhaal van en over Johan Cruijff.

Voorafgaand aan de voorstelling werd door Matthijs Engelman, president van Lionsclub Voorburg de trofee uitgereikt aan Els de Blécourt, Rob Kuipers en Jim Sabiran, resp. bestuursleden en coördinator van Voedselbank Leidschendam-Voorburg.

 
 

 

Leeuwenharttrofee 2023 voor Mirjam Stichter

De Leeuwenhart Trofee 2023 werd tijdens de ledenvergadering op 13 juni door de president Robert Dresen uitgereikt aan Mirjam Stichter als erkenning voor haar jarenlange vrijwillige inzet voor de minima in Leidschendam-Voorburg.

Mirjam gaat  het ontvangen bedrag van € 500 inzetten voor dagjes uit, waarbij zestig zomervakantietasjes worden gegeven en aan broodnood voedselbonnen.

Mirjam Stichter won eerder de Gouden Buur Award Zuid-Holland 2022 en initieert samen met haar dochter veel acties om armoede te bestrijden en noodhulp te leveren in Voorburg.

 

 

 

Donatie aan dierenambulance dankzij Lions Voorburg Leeuwenharttrofee 2022.

De Leeuwenharttrofee wordt jaarlijks door Lionsclub Voorburg uitgereikt als blijk van waardering aan iemand die een uitzonderlijke inzet toont voor anderen.

Aan de trofee is een bedrag verbonden ter aanmoediging en ondersteuning.

Tijdens het Lions Voorburg Jaarconcert op 13 mei 2022 in de Oude Kerk werd de trofee uitgereikt aan Marian Turkesteen, voor de mantelzorg die zij al die jaren biedt aan haar zoon.

Marian heeft vervolgens op 22 juni 2022 de bij de Trofee horende € 500,- gedoneerd aan Stichting Dierenambulance & Hospitaal Den Haag in aanwezigheid van enkele leden van de Lionsclub.

De donatie zal gebruikt worden voor het bekostigen van de medische ingrepen van Snow, een sneeuwwitte kat met 1 blauw en 1 oranje oog, die na een aanrijding met botbreuken werd binnengebracht en waarvan de eigenaar nog niet is achterhaald.

 
 

 

Leeuwenharttrofee 2022 voor Marian Turkesteen

Door de straten van Voorburg loopt een vrouw, een moeder, die haar zoon in een rolstoel voortduwt. Op zich een herkenbaar beeld, een persoon in een rolstoel met een duwer er achter. De jongen geniet van het buiten zijn, de moeder laat hem genieten van de natuur.

Toch blijkt het hier om een bijzonder verhaal te gaan. Deze moeder, Marian, neemt haar zoon iedere zaterdag en zondag als hij thuis is mee naar buiten om grote rondes door Voorburg en Leidschendam te lopen. De jongen, Casper, kan door zijn beperking niet voor zichzelf zorgen en woont sinds zijn 14e in een instelling in Leiderdorp. En al die jaren komt hij in het weekend naar huis, wordt hij door zijn ouders verzorgd en trekt Marian er met hem op uit. Inmiddels is Casper een grote man van 27 die nog steeds met liefde door zijn moeder mee uit wandelen genomen wordt.

Misschien heeft u ze beiden ook wel eens gezien, op een van die dagen in het weekend. Of misschien ziet u wel eens anderen, vaders, zussen, dochters, neven, kleinkinderen, buren of andere mantelzorgers die week in week uit hulp bieden aan een persoon die om welke reden dan ook zichzelf niet kan verzorgen. Wij hopen dat u dan ook ziet dat deze ‘vanzelfsprekende’ zorg, gedragen door liefde, niet vrij is van lasten. Dat de omstandigheden soms maken dat het intensieve zorgtaken zijn die maanden en soms ook jaren kunnen duren. Hopelijk spreekt u dan ook daar de waardering voor uit, net als dat wij dat met Lionsclub Voorburg doen, door Marian Turkesteen de Leeuwenhart Trofee te overhandigen.

Marian Turkesteen, getrouwd met Jaap, is moeder van twee kinderen. Vanaf 1987 heeft ze 22 jaar als fysiotherapeute gewerkt. Vanuit haar hands on werkwijze voert Marian sinds 2012 een praktijk voor therapeutische en ontspannende massage. 

Op 13 mei 2022 is de Leeuwenhart Trofee uitgereikt aan Marian, voor haar inzet, haar mantelzorg die zij al die jaren biedt aan haar zoon. Het bedrag van € 500 dat aan de trofee verbonden is heeft zij gedoneerd aan de Dierenambulance & Hospitaal Den Haag.

Wij hopen dat Marian nog vele jaren samen met zoon Casper wandelingen kan maken en dat de Leeuwenhart Trofee haar af en toe een duwtje in de rug zal geven.

 

 

Leeuwenharttrofee 2021 voor verpleegkundigen HMC Antoniushove

In het HMC Antoniushove in Leidschendam-Voorburg werd op 5 juli 2021 de Leeuwenhart Trofee uitgereikt aan Ria Hermus, verpleegkundige en voorzitter van de VAR (Verpleegkundige Advies Raad). Ria nam de trofee in ontvangst namens alle verpleegkundigen van het HMC. Lionsclub Voorburg wil namens de gemeenschap alle verpleegkundigen bedanken voor de ongelofelijke inzet voor patiënten in het algemeen en in het bijzonder tijdens de lange Coronapandemie sinds februari vorig jaar. Christophe Lintz, de vorige president van Lionsclub Voorburg: “We hebben grote waardering voor het vaak zware en gevaarlijke werk van de verpleegkundigen. We zijn enorm trots op jullie”. Aan deze trofee is een bedrag verbonden van € 500. Dit bedrag kan Ria samen met haar collega’s naar eigen inzicht besteden of schenken aan een goed doel die haar aan het hart gaat. Indien Ria voor deze laatste optie kiest zal Lionsclub Voorburg middels fundraising het bedrag verdubbelen.

Ria Hermus: “We hebben in het ziekenhuis een binnentuin waar we tijdens de lunchpauze even kunnen relaxen. Maar alles is er wit. Ook onze uniformen zijn wit. Tijdens een zonnige dag doet dat gewoon pijn aan je ogen. Daarom willen wij dit bedrag graag besteden om het meubilair een andere kleur te geven. Een kleurrijke omgeving maakt je vrolijker, waardoor we er na de pauze nog beter tegenaan kunnen. En dat komt dan ook de patiëntenzorg ten goede”.

Lionsclub Voorburg heeft 44 actieve leden die allen wonen en/of werken in Voorburg en actief betrokken zijn bij de Voorburgse samenleving. Door het organiseren van fundraise-activiteiten, zoals het jaarlijkse concert in de Oude Kerk, het Oktoberfeest (zaterdag 9 oktober 2021), de verkoop van champagne en de traditionele D.E-waardepuntenactie in december is het mogelijk om goede doelen in onze gemeente financiëel te ondersteunen. Christophe Lintz: “Voor Ria en al haar collega’s moeten we dus aan de bak om het uitgereikte bedrag te verdubbelen. Dat doen we met heel veel plezier”.

Kent u ook een persoon die volgens u in aanmerking zou komen om in de schijnwerpers gezet te worden informeer ons dan via voorburg@lionsclub.nl.

Voor foto's van de uitreiking zie ►

 

 

 

Leeuwenharttrofee 2019 voor Brigitte Bosman

Voor foto's van de uitreiking zie ►

Dit jaar mocht Jan Engels van Lionsclub Voorburg de Leeuwenhart Trofee uitreiken aan Brigitte Bosman, oprichtster en initiatiefneemster van Stichting BriBos.

In het oncologisch centrum van MHC Antoniushove in Leidschendam werd Brigitte Bosman op woensdag 25 september blij verrast door een delegatie van Lionsclub Voorburg.

Brigitte is zelf ex-longkankerpatiënt en als ervaringsdeskundige ondersteunt zij dagelijks kankerpatiënten rondom hun behandeling, het vinden van de juiste informatie of zomaar met een gezellig praatje. In de 2 ruimten die Brigitte in Antoniushove heeft weten te bemachtigen heeft Stichting BriBos een gezellige huiskamer en een ‘praktijkruimte’ ingericht. In de huiskamer kunnen lotgenoten vrijblijvend binnenlopen en elkaar treffen om ervaringen te delen, elkaar te ondersteunen of zomaar voor een kopje koffie of thee. De praktijkruimte wordt gebruikt door onder meer een kapper, schoonheidsspecialist, masseur en voetzone reflexoloog, die als vrijwilligers de kankerpatiënten ondersteunen met professionele raad en daad.

Een aantal jaren geleden is Brigitte in haar eentje begonnen met Stichting BriBos. Met empathie, doortastendheid, lef en doorzettingsvermogen organiseert zij nu, met vele vrijwilligers allerlei activiteiten en verwenmomenten. Brigitte: “Kankerpatiënten hebben het al moeilijk genoeg en zijn kwetsbaar. Met deze activiteiten wil ik ze een steuntje in de rug geven en de tijd rondom de behandelingen wat aangenamer maken”. En dat dit gewaardeerd wordt bleek wel uit de overvolle huiskamer. “Na de diagnose staat je wereld plotseling volledig op de kop en heb je nergens meer houvast! Je komt hier in een warm bad. Wat Brigitte allemaal voor ons doet is niet te beschrijven.” vertelt een van de patiënten. Een andere patiënt vult haar spontaan aan: “Ik ben alleen en woon in een vrij gesloten buurt met weinig sociale contacten. Voor mij is het zó waardevol om hier te kunnen komen. We zijn niet zielig hoor en we doen heel veel dingen zelf, maar Brigitte stimuleert en inspireert ons enorm en zorgt voor de juiste sfeer en ‘verwen’-momenten. En je kunt altijd bij haar terecht”.

Lionsclub Voorburg kent 46 actieve leden die allen wonen en/of werken in Voorburg. Actief betrokken bij de Voorburgse samenleving. Door het organiseren van fundraise-activiteiten, zoals het jaarlijkse concert, het komende Oktoberfeest (5 oktober) of de verkoop van champagne en de D.E-waardepuntenactie in december is het mogelijk om goede doelen uit onze gemeente waar nodig (financieel) te ondersteunen. Daar hoort de gedachte achter de Leeuwenhart Trofee zeker ook bij. Jan Engels: “Wij dragen mensen zoals Brigitte Bosman een echt warm hart toe, voor alle bijzondere initiatieven die ze ontwikkelen ten behoeve van de gemeenschap. Deze mensen verdienen het zeker om eens in het zonnetje gezet te worden”.

Brigitte wil het geld graag gebruiken voor het opzetten van speciale wandel- en boottochten langs bijzondere plaatsen in onze gemeente. Daarnaast heeft zij het “Vriendenboekje voor ziekenbezoek” gemaakt waarin iedereen die bij een patiënt op bezoek komt iets (leuks, dierbaars of persoonlijks) kan schrijven. Wilt u dit project ondersteunen; laat het dan weten via info@bribos.nl.