35e Lions Voorburg Jaarconcert, Oude Kerk, 7 juni 2024

 

Diederick’s Duel, een multi-instrumentale, muzikale One-Man-Show

Muzikale alleskunner Diederick Ensink verzorgt het 35e Lions Voorburg Jaarconcert met zijn nieuwe show: DIEDERICK’S DUEL. In deze voorstelling gaat Diederick zoals de titel al doet vermoeden de strijd aan, niet tegen maar mét al zijn muziekinstrumenten. In een show bomvol muziek, mooie liedjes en muzikale weetjes laat Diederick verschillende muziekstijlen en muziekinstrumenten met elkaar strijden. Dit is niet de enige strijd die geleverd zal worden, want wat gebeurt er als de strijd in het hoofd het soms van je overneemt? Diederick vliegt dit vraagstuk op zijn eigen, authentieke, muzikale manier aan en dit zorgt voor veel grappige, ontroerende maar vooral herkenbare muzikale momenten ►  

De opbrengst van dit concert komt ten goede aan De Zonnebloem en Ambulancewens.
De prijs is € 28,50 inclusief een drankje na het concert, er is geen pauze.

Bestel hier uw kaarten ►►   

Een gedeelte van de opbrengst van het Lions Voorburg Jaarconcert 2024 komt ten goede aan De Zonnebloem.

Vereniging De Zonnebloem afdeling Voorburg Mid en West zet alles op alles om mensen met een lichamelijke beperking een onvergetelijke tijd te bezorgen, zodat ook zij volop van het leven kunnen genieten. De afdeling wordt gerund door vrijwilligers.

In 2024 bestaat de afdeling Voorburg Mid en West 40 jaar. Dit lustrum wordt gevierd door voor de cliënten een uitgebreid diner te organiseren met vooraf en aansluitend extra amusement. De opbrengst van het concert zal hiervoor worden gebruikt.

Een ander gedeelte van de opbrengst van het Lions Jaarconcert 2024 komt ten goede aan Stichting Ambulance Wens.

Stichting Ambulance Wens vervult de laatste wens van niet meer mobiele patiënten die niet lang meer te leven hebben. Het gaat soms om hele kleine dingen die voor een terminaal zieke patiënt heel belangrijk, maar eigenlijk niet meer mogelijk zijn. Omdat hij of zij niet meer mobiel is en niet op een gewone manier vervoerd kan worden.

Stichting Ambulance Wens vervult die wensen met speciaal voor dit doel ontworpen ambulances voorzien van onder andere een extra comfortabele brancard en ramen rondom.

De opbrengst wordt gebruikt om wensen van Voorburgers te vervullen.

 

 

34e Lions Voorburg Jaarconcert: € 8000,- voor onderzoek naar Long COVID.

Sinds 1988 organiseert Lionsclub Voorburg jaarlijks een avondvullend muzikaal programma in de Oude Kerk om stichtingen en goede doelen in de omgeving een helpende hand te bieden.

In 2023 was Stichting Long COVID het goede doel.

Tienduizenden mensen in Nederland, van jong tot oud, kampen met ernstige langdurige klachten na een Corona (COVID-19) infectie. Deze klachten houden maanden of zelfs jaren aan. Veel Long COVID patiënten kunnen niet of nauwelijks meer werken, naar school gaan, of voor hun kinderen zorgen.

Daarom moet er snel meer geld komen voor biomedisch onderzoek naar oorzaak en behandeling van Long COVID.

Op vrijdag 2 juni 2023 vond het 34e Lions Voorburg Jaarconcert plaats. Het concert werd voor een volle zaal gegeven door Café des Chansons, een optreden van zangeres Charlotte Haesen met vier musici uit het Nederlands Philharmonisch Orkest. Zij brachten een schitterend repertoire van de mooiste Franse klassiekers ten gehore.

Voor aanvang kon president Robert Dresen als opbrengst van het concert een cheque van € 8000,- overhandigen aan Bernadette Kester, coördinatrice  fondsenwerving van de Stichting Long COVID. Dit bedrag zal onmiddellijk worden overgemaakt naar het Universitair Medisch Centrum Utrecht, waar een groep studenten bezig is met onderzoek naar Long COVID.

Door Lionsclub Voorburg werden 30 Oekrainse vluchtelingen uitgenodigd het concert bij te wonen. Na afloop gaven zij aan hier bijzonder van te hebben genoten.

Foto-album ►►

Stichting Long COVID ►►

 

33e Lions Voorburg Jaarconcert, € 7.500 voor Magic Care ►

Oekraïnse kinderen leren goochelen dankzij Lionsclub Voorburg.

Op vrijdag 13 mei 2022 vond het 33e Lions Voorburg Jaarconcert plaats met een optreden van het Peter Beets quintet en zangeres Izalinde Calister. Het werd een spetterende avond waar Gershwin Celebration op het programma stond. Delen van Porgy en Bess kwamen aan bod, afgewisseld met songs uit musicals.

Het goede doel van de avond was Stichting Magic Care. Deze stichting bestaat uit een groep van 50 goochelaars en heeft als doel kinderen die door ziekte, handicap of een vervelende thuissituatie in problemen zijn gekomen te ondersteunen door hen goocheltrucs te leren, waardoor hun motorische en sociaal emotionele ontwikkeling verbetert. Ook uit Oekraïne gevluchte kinderen behoren inmiddels tot de doelgroep. Door hen te leren goochelen hebben ze afleiding en het geeft zelfvertrouwen.

Tijdens de avond overhandigde Caspar Steenhuysen, president van Lionsclub Voorburg, een cheque ter waarde van € 7.500 aan een zeer dankbare Marlies Greve, voorzitter van Stichting Magic Care.

Tevens werd de Leeuwenhart Trofee uitgereikt aan Marian Turkesteen. Jaarlijks reikt Lionsclub Voorburg de Leeuwenhart Trofee uit aan een persoon in Voorburg die zich uitermate verdienstelijk maakt voor de samenleving en die met zijn of haar activiteiten een bijzondere, positieve impact heeft op de gemeenschap.

Aan deze trofee is een bedrag verbonden ter waardering en ondersteuning van het prachtige werk dat deze persoon, geheel vrijwillig en belangeloos doet voor de medemens. 

Fotoalbum ►
 

32e Lions Voorburg Jaarconcert, € 9.000 voor goede doelen.

Spetterende jazzavond met Michael Varekamp & The Legends

Op vrijdagavond 24 mei 2019 vond in de Oude Kerk in Voorburg het 32ste jaarconcert van Lionsclub Voorburg plaats. Deze concertreeks staat bekend om de verrassende topartiesten die elk jaar weer worden geboekt. Dit jaar zorgde Michael Varekamp & The Legends voor een spectaculaire avond. Door verkoop van entreekaartjes, advertenties in het programmaboekje en sponsoring kon een bedrag van in totaal €9.000 worden overhandigd aan de twee goede doelen van dit jaar: Stichting Bribos en het restauratiefonds voor de toren van de Oude Kerk.

Michael Varekamp & The Legends is internationaal befaamd en heeft optredens ‘all over the world’. Deze jazzband speelt meeslepend en vol passie. Precies de energie waarmee de jazz ooit begon op Congo Square in New Orleans. Muziek die mensen raakt en samenbrengt. Dat is afgelopen vrijdag wel gebleken. Speciaal voor dit Lionsclub Voorburg jaarconcert werd de formatie aangevuld met zangeres Izaline Calister. Met haar prachtige, heldere stem wist zij de harten van de jazzliefhebbers te veroveren. Op het programma stonden een mix van classics en vele originals. In een overvolle Oude Kerk bracht Michael Varekamp & The Legends, samen met Izaline Calister een ode aan de legendarische namen uit de jazz zoals Louis Armstrong en Duke Ellington. En het aanwezige publiek kon het zeer waarderen en ging volledig ‘uit het dak’.

Met dit jaarlijkse concert combineert Lionsclub Voorburg een fantastische, muzikale avond met het ondersteunen van lokale goede doelen, die een financieel steuntje in de rug zo goed kunnen gebruiken. Dit jaar kon een cheque worden overhandigd aan de stichting Bribos en het restauratiefonds voor de toren van de Oude Kerk in Voorburg. Beide doelen ontvingen ieder een bedrag van €4.500 ter ondersteuning van hun goede en nodige werk.

Ervaringsdeskundige vrijwilligers van de stichting Bribos ondersteunen kankerpatiënten rondom hun behandelingen. In het oncologisch centrum in HMC Antoniushove in Leidschendam heeft de stichting 2 kamers waar patiënten lotgenoten kunnen treffen, ervaringen kunnen uitwisselen en elkaar kunnen ondersteunen. Oprichtster van de stichting, Brigitte Bosman, zelf ervaringsdeskundige, bedankte iedereen namens alle patiënten en gaf aan dat er nu heel veel ‘verwentasjes’ kunnen worden gevuld om de toch al zo getroffen patiënten te verwennen en het leed even te kunnen verzachten.

Namens het restauratiefonds van de Oude Kerk sprak mevrouw Els Beimers haar dank uit. Zoals iedere Voorburger heeft kunnen zien heeft de toren van de Oude Kerk, officieel Martini Kerk, lange tijd in de stijgers gestaan en is dit rijksmonument volledig gerestaureerd. De markante toren in hartje centrum van Voorburg, is in 1400 gebouwd en was toe aan een grondige opknapbeurt. Naast groot algemeen onderhoud is onder meer al het lood en de dakbedekking vernieuwd. En ook de nieuw vergulde windvaan schittert weer als vanouds. De eeuwenoude toren en de kerk, die zo gezichtsbepalend zijn voor het oude Voorburg, zijn hiermee weer in oude luister hersteld en kunnen de toekomst weer aan.

FOTO ALBUM ►

 

31e Lions Voorburg Jaarconcert: € 9.500 voor Care4BrittleBones 

Het 31e Lions Voorburg Jaarconcert bestond uit een optreden van het close harmony ensemble Frommermann.

Frommermann is uniek in zijn soort. De pakkenmannen zongen tijdloze Nederlandse muziek met een elegante mix van humor en melancholie, charmante klasse en ontwapenende inhoud op vocaal en muzikaal topniveau en brachten zo de 400 aanwezigen bij herhaling in vervoering.

Het goede doel was ditmaal de Stichting Care4BrittleBones. Deze stichting zet zich in voor een betere kwaliteit van leven voor mensen met osteogenesis imperfecta, een zeldzame aangeboren ziekte die zich kenmerkt door broze botten. De impact van de ziekte is enorm, verder wetenschappelijk onderzoek is dan ook hoogstnoodzakelijk.

Tijdens de pauze kon  president Rolf Rijkmans een cheque ter grootte van € 9.500, de netto opbrengst van het concert, aan de stichting overhandigen.

 

 

 

 

30e Lions Voorburg Jaarconcert weer groot succes.

Ieder jaar organiseert Lionsclub Voorburg een concert in de Oude Kerk te Voorburg. De opbrengst van deze concerten komt ten goede aan een goed doel. Dit jaar was een jubileumjaar. Het in Voorburg inmiddels bekende concert werd voor de dertigste keer gehouden. Een recordopbrengst werd verdeeld onder de Stichting Het Vergeten kind en het Prinses Christina Concours. In een overvolle kerk genoten de aanwezigen zichtbaar van de muzikale prestaties. Met een langdurige staande ovatie bracht het Voorburgse publiek dank en waardering uit aan de jeugdige talenten.

Al veel klinkende namen zijn in de afgelopen dertig jaar voorbijgekomen zoals Thijs van Leer, Jaap van Zweden, Daniël Wayenberg, Louis van Dijk, Wibi Soerjadi, Ronald Brautigam, Emmy Verhey, Berdien Stenberg, Miranda van Kralingen, Laura Fygi, etc.

Lionsclub Voorburg werkt in de laatste jaren met het thema ‘Naar een kansrijke jeugd’. En zo dus ook dit klassieke concert. Gekozen is voor jonge winnaars van het Prinses Christina Concours voor klassieke muziek. Florianne Remme (Cello – 17 jaar), Manuel Sanguino (Piano – 19 jaar), Luna van Leeuwen (Viool – 13 jaar) en Andrea Vasi (Piano – 28 jaar) speelden werken van Bach, Czerny, van Beethoven, de Falla, Grieg, Mozart, Gershwin en Schumann.

Deze jonge musici zijn geweldig getalenteerd. Ze zijn al heel vroeg begonnen met muziek en vaak al rond hun zevende of achtste jaar toegelaten tot de Jong Talent klas van het conservatorium in Den Haag, Amsterdam of Groningen”, aldus Feyo Sickinghe, directeur van het Prinses Christina Concours. Het talent is er, maar cruciaal is podiumervaring. Daarom zijn wij blij met deze initiatieven, waardoor onze jongeren leren om zich te presenteren en te spelen voor publiek. En mede met de donatie van Lions Club Voorburg van € 2.500 kunnen wij onze talenten hierin optimaal ondersteunen en begeleiden.

Ronnie Wolff, president van Lionsclub Voorburg, overhandigde een cheque van € 10.000  aan Chablis Platenburg van Stichting Het Vergeten Kind. Deze landelijke Stichting, opgericht door actrice en zangeres Guusje Nederhorst, zet zich in voor kinderen, die door allerlei problematieken niet ‘gewoon’ thuis kunnen opgroeien. Platenburg: "Omdat deze kinderen in opvangcentra door het gehele land verblijven, soms zelfs op geheime locaties om hun veiligheid te garanderen, hoor je ze niet en zie je ze niet. Juist daarom wordt deze groep kinderen zo gemakkelijk vergeten. Met de opbrengst van dit concert ondersteunen wij in breed opzicht de kansen van jongeren.”

 

29e Lions Voorburg Jaarconcert levert € 10.000 op voor Stichting Leergeld.

Het 29e Lions Voorburg Jaarconcert vond plaats op vrijdag 20 mei 2016 in de Oude Kerk te Voorburg.
 

Het concert werd uitgevoerd door Monique Klemann, zangeres en actrice, met  begeleidingsband 'The Fresh Cuts'.

 

Het goede doel was 'Stichting Leergeld'. Uit handen van president Bas Kreijger ontving de Stichting een cheque van € 10.000.

 

 

28e Lions Voorburg Jaarconcert een groot succes

Het 28e Lions Voorburg Jaarconcert vond op vrijdag 29 mei 2015 plaats in de Oude Kerk te Voorburg.  
Het concert werd gegeven door zangeres Laura Fygi met het trio Malando. Het zeer gevarieerde programma werd door een enthousiaste volle kerk zeer gewaardeerd.
Het goede doel was dit jaar Stichting Hethuis.  Deze Stichting is een initiatief van ouders van jongvolwassenen met een beperking. Het doel van Hethuis is een plek te realiseren waar hun kinderen kunnen wonen en werken en op een zo zinvol mogelijke manier kunnen deelnemen aan de maatschappij >>>>>>.

Tijdens de pauze van het concert kon president Jeroen Granneman een cheque ter waarde van € 9.500,- overhandigen aan vertegenwoordigers van Stichting Hethuis.

 

 

27e Lions Voorburg Jaarconcert

Op vrijdag 20 juni 2014 vond het 27e Lions Voorburg Jaarconcert plaats in de Oude Kerk, gegeven door Cor Bakker, pianist en Gerard Alderliefste, zanger en gitarist.

Het werd een fantastische avond voor een enthousiast publiek.

Tijdens deze avond werd de club gefeliciteerd door burgemeester Hans van der Sluijs met het 50-jarig bestaan.

Het goede doel was Stichting Hartekind. Voorzitter Peter-Willem van Lindenberg mocht een cheque ter waarde van € 8.000 ontvangen.

Zie ook : http://www.hartekind.nl . 

 

26e Lions Voorburg Jaarconcert 

Een grandioos optreden van Philippe Elan en Cor Bakker op vrijdag 19 april 2013 in de Oude Kerk te Voorburg.

Op deze avond werd een cheque ter waarde van € 8000,- door clubpresident Victor Wegener overhandigd aan Jelle de Jong, voorzitter van Muziekvereniging St.Caecilia.

 

 

25e Lions Voorburg Jaarconcert

Het 25e Lions Voorburg Jaarconcert vond plaats op vrijdag 11 mei in de Oude Kerk te Voorburg.

Dit jubileumconcert werd gegeven door Manuel González.

Onder de 400 aanwezigen waren burgemeester Hans van der Sluis en districtsgouverneur Irene van Ophem.

Het concert werd gegeven door de Spaanse gitarist Manuel González, die met zijn fabuleuze spel de volle kerk in vervoering bracht.

Het goede doel was dit maal het Vlietgemeenschaps Fonds, en in de loop van de avond kon president Jan van Heel een cheque ter waarde van € 10.000 aan vertegenwoordigers van dit fonds overhandigen.

De pauze werd benut voor een wijnproeverij. De aanwezigen kregen de mogelijkheid dozen witte of rode wijn te bestellen. De opbrengst van deze wijnactie komt ten goede aan de nieuwbouw van Hospice Vliethuys.

Manuel González is geboren in Barcelona en wordt door critici beschouwd als internationaal gitaarmeester. Hij geniet een wereldwijde erkenning en werd in de loop der jaren onderscheiden met de meest waardevolle prijzen.

Zijn gitaar, zijn muziek, zijn techniek en zijn unieke sound namen ons mee naar alle delen van Spanje, die muzikaal beschreven werden door grote componisten als Isaac Albéniz, Fransico Tárrega, Geaorge Bizet, Manuel de Falla en Joaquin Rodrigo.

In zijn geboortestad Barcelona treedt Manuel González vaak op in het vanwege zijn architectuur bekende ‘Palau de la Musica Catalana’ en in de kerken van Santa Maria del Pi en Sant Jaume.

 

24e Lions Voorburg Jaarconcert

Op vrijdag 20 mei 2011 vond het 24e Lions Voorburg Jaarconcert plaats in de Oude Kerk aan de Herenstraat te Voorburg.

Het concert werd gegeven door The Leon Gurvitch Project..

Het werd een daverend spektakel dat de bijna 400 aanwezigen in vervoering bracht.

Van het batig saldo van deze avond ging € 5000 naar SGK, een Stichting die sinds 1965 sport en spelactiviteiten organiseert voor mensen met een verstandelijk of andersoortige beperking en ook ging € 5000 naar de Stichting Leergeld Leidschendam/Voorburg. Deze stichting heeft tot doel sociale uitsluiting van financieel minder bedeelde kinderen te voorkomen.

 

 

8ste Lions Voorburg Jaarconcert ►

Dd. 12 mei 1995 optreden van Het Amsterdams Gitaar Trio, opbrengst: ƒ 15.000 voor de Archeologische Werkgroep Voorburg.

 

7e Lions Voorburg Jaarconcert ►

Dd. 20 mei 1994 optreden van The Resurrection Singers, opbrengst: ƒ 15.000 voor Restauratiefonds Oude Kerk.

 

3e Lions Voorburg Jaarconcert ►

Dd. 11 april 1990 optreden van Daniël Wayenberg, van de opbrengst is ƒ 4415,40 bestemd om Voorburgse gehandicapten in staat te stellen de 'Wereldspelen voor gehandicapten Assen 1990' bij te wonen.

 

2e Lions Voorburg Jaarconcert ►

Optreden van Jaap van Zweden, goede doel: Kinderbedjes voor Vliet en Burgh.