32e Lions Voorburg Jaarconcert: vrijdag 24 mei 2019, aanvang 20:00 uur

Het 32e Lions Voorburg Jaarconcert zal worden uitgevoerd door Michael Varekamp & The Legends.

De goede doelen zijn:

Stichting Bribos Verwentasjes

Stichting BriBos Verwentasjes, kortweg BriBos probeert zoveel mogelijk patienten op de oncologie-afdeling een rustmoment te geven.

Dit doen zij door wekelijks verwentasjes uit te delen, een luisterend oor te bieden en door informatie te geven in het ziekenhuis HMC Anthoniushove in Leidschendam.

Oude Kerk Voorburg

De Oude Kerk of Martini Kerk in het centrum van Voorburg biedt al honderden jaren een huis voor de Protestantse Gemeente Voorburg.

De toren van de kerk, een markant beeld in onze gemeente, is rond 1400 gebouwd en het oudste onderdeel van dit rijksmonument. Aan de toren wordt momenteel groot onderhoud gepleegd.

Uw bijdrage wordt zeer gewaardeerd !

Met veel plezier brengen we deze mooie muzikale avond met een spetterende show van Michael Varekamp & The Legends onder uw aandacht.

Kom gezellig met vrienden naar de Oude Kerk in het hart van Voorburg. U wordt getracteerd op een warm welkom en een dranke in de pauze.

Toegangskaarten à € 27,50 zijn verkrijgbaar via een lid van Lionsclub Voorburg of te bestellen via voorburg@lions.nl .

De  kerk gaat om 19:30 uur open.

 

31e Lions Voorburg Jaarconcert: € 9.500 voor Care4BrittleBones 

Het 31e Lions Voorburg Jaarconcert bestond uit een optreden van het close harmony ensemble Frommermann.

Frommermann is uniek in zijn soort. De pakkenmannen zongen tijdloze Nederlandse muziek met een elegante mix van humor en melancholie, charmante klasse en ontwapenende inhoud op vocaal en muzikaal topniveau en brachten zo de 400 aanwezigen bij herhaling in vervoering.

Het goede doel was ditmaal de Stichting Care4BrittleBones. Deze stichting zet zich in voor een betere kwaliteit van leven voor mensen met osteogenesis imperfecta, een zeldzame aangeboren ziekte die zich kenmerkt door broze botten. De impact van de ziekte is enorm, verder wetenschappelijk onderzoek is dan ook hoogstnoodzakelijk.

Tijdens de pauze kon  president Rolf Rijkmans een cheque ter grootte van € 9.500, de netto opbrengst van het concert, aan de stichting overhandigen.

Klik hier voor meer foto's ►

 
 

30e Lions Voorburg Jaarconcert weer groot succes.

Ieder jaar organiseert Lionsclub Voorburg een concert in de Oude Kerk te Voorburg. De opbrengst van deze concerten komt ten goede aan een goed doel. Dit jaar was een jubileumjaar. Het in Voorburg inmiddels bekende concert werd voor de dertigste keer gehouden. Een recordopbrengst werd verdeeld onder de Stichting Het Vergeten kind en het Prinses Christina Concours. In een overvolle kerk genoten de aanwezigen zichtbaar van de muzikale prestaties. Met een langdurige staande ovatie bracht het Voorburgse publiek dank en waardering uit aan de jeugdige talenten.

Al veel klinkende namen zijn in de afgelopen dertig jaar voorbijgekomen zoals Thijs van Leer, Jaap van Zweden, Daniël Wayenberg, Louis van Dijk, Wibi Soerjadi, Ronald Brautigam, Emmy Verhey, Berdien Stenberg, Miranda van Kralingen, Laura Fygi, etc.

Lionsclub Voorburg werkt in de laatste jaren met het thema ‘Naar een kansrijke jeugd’. En zo dus ook dit klassieke concert. Gekozen is voor jonge winnaars van het Prinses Christina Concours voor klassieke muziek. Florianne Remme (Cello – 17 jaar), Manuel Sanguino (Piano – 19 jaar), Luna van Leeuwen (Viool – 13 jaar) en Andrea Vasi (Piano – 28 jaar) speelden werken van Bach, Czerny, van Beethoven, de Falla, Grieg, Mozart, Gershwin en Schumann.

Deze jonge musici zijn geweldig getalenteerd. Ze zijn al heel vroeg begonnen met muziek en vaak al rond hun zevende of achtste jaar toegelaten tot de Jong Talent klas van het conservatorium in Den Haag, Amsterdam of Groningen”, aldus Feyo Sickinghe, directeur van het Prinses Christina Concours. Het talent is er, maar cruciaal is podiumervaring. Daarom zijn wij blij met deze initiatieven, waardoor onze jongeren leren om zich te presenteren en te spelen voor publiek. En mede met de donatie van Lions Club Voorburg van € 2.500 kunnen wij onze talenten hierin optimaal ondersteunen en begeleiden.

Ronnie Wolff, president van Lionsclub Voorburg, overhandigde een cheque van € 10.000  aan Chablis Platenburg van Stichting Het Vergeten Kind. Deze landelijke Stichting, opgericht door actrice en zangeres Guusje Nederhorst, zet zich in voor kinderen, die door allerlei problematieken niet ‘gewoon’ thuis kunnen opgroeien. Platenburg: "Omdat deze kinderen in opvangcentra door het gehele land verblijven, soms zelfs op geheime locaties om hun veiligheid te garanderen, hoor je ze niet en zie je ze niet. Juist daarom wordt deze groep kinderen zo gemakkelijk vergeten. Met de opbrengst van dit concert ondersteunen wij in breed opzicht de kansen van jongeren.”

Klik hier voor meer foto's ►

 

 

29e Lions Voorburg Jaarconcert levert € 10.000 op voor Stichting Leergeld.

Het 29e Lions Voorburg Jaarconcert vond plaats op vrijdag 20 mei 2016 in de Oude Kerk te Voorburg.
 

Het concert werd uitgevoerd door Monique Klemann, zangeres en actrice, met  begeleidingsband 'The Fresh Cuts'.

 

Het goede doel was 'Stichting Leergeld'. Uit handen van president Bas Kreijger ontving de Stichting een cheque van € 10.000.

Klik hier voor een foto-impressie ►

 

 

28e Lions Voorburg Jaarconcert een groot succes

Het 28e Lions Voorburg Jaarconcert vond op vrijdag 29 mei 2015 plaats in de Oude Kerk te Voorburg.  
Het concert werd gegeven door zangeres Laura Fygi met het trio Malando. Het zeer gevarieerde programma werd door een enthousiaste volle kerk zeer gewaardeerd.
Het goede doel was dit jaar Stichting Hethuis.  Deze Stichting is een initiatief van ouders van jongvolwassenen met een beperking. Het doel van Hethuis is een plek te realiseren waar hun kinderen kunnen wonen en werken en op een zo zinvol mogelijke manier kunnen deelnemen aan de maatschappij >>>>>>.

Tijdens de pauze van het concert kon president Jeroen Granneman een cheque ter waarde van € 9.500,- overhandigen aan vertegenwoordigers van Stichting Hethuis.

Klik hier voor een foto-impressie ►

 

27e Lions Voorburg Jaarconcert

Op vrijdag 20 juni 2014 vond het 27e Lions Voorburg Jaarconcert plaats in de Oude Kerk, gegeven door Cor Bakker, pianist en Gerard Alderliefste, zanger en gitarist.

Het werd een fantastische avond voor een enthousiast publiek.

Tijdens deze avond werd de club gefeliciteerd door burgemeester Hans van der Sluijs met het 50-jarig bestaan.

Het goede doel was Stichting Hartekind. Voorzitter Peter-Willem van Lindenberg mocht een cheque ter waarde van € 8.000 ontvangen.

Zie ook : http://www.hartekind.nl . 

 Klik hier voor een foto-impressie ►

 

26e Lions Voorburg Jaarconcert 

Een grandioos optreden van Philippe Elan en Cor Bakker op vrijdag 19 april 2013 in de Oude Kerk te Voorburg.

Op deze avond werd een cheque ter waarde van € 8000,- door clubpresident Victor Wegener overhandigd aan Jelle de Jong, voorzitter van Muziekvereniging St.Caecilia.

Klik hier voor een foto-impressie ►

 

25e Lions Voorburg Jaarconcert

Het 25e Lions Voorburg Jaarconcert vond plaats op vrijdag 11 mei in de Oude Kerk te Voorburg.

Dit jubileumconcert werd gegeven door Manuel González.

Onder de 400 aanwezigen waren burgemeester Hans van der Sluis en districtsgouverneur Irene van Ophem.

Het concert werd gegeven door de Spaanse gitarist Manuel González, die met zijn fabuleuze spel de volle kerk in vervoering bracht.

Het goede doel was dit maal het Vlietgemeenschaps Fonds, en in de loop van de avond kon president Jan van Heel een cheque ter waarde van € 10.000 aan vertegenwoordigers van dit fonds overhandigen.

De pauze werd benut voor een wijnproeverij. De aanwezigen kregen de mogelijkheid dozen witte of rode wijn te bestellen. De opbrengst van deze wijnactie komt ten goede aan de nieuwbouw van Hospice Vliethuys.

Manuel González is geboren in Barcelona en wordt door critici beschouwd als internationaal gitaarmeester. Hij geniet een wereldwijde erkenning en werd in de loop der jaren onderscheiden met de meest waardevolle prijzen.

Zijn gitaar, zijn muziek, zijn techniek en zijn unieke sound namen ons mee naar alle delen van Spanje, die muzikaal beschreven werden door grote componisten als Isaac Albéniz, Fransico Tárrega, Geaorge Bizet, Manuel de Falla en Joaquin Rodrigo.

In zijn geboortestad Barcelona treedt Manuel González vaak op in het vanwege zijn architectuur bekende ‘Palau de la Musica Catalana’ en in de kerken van Santa Maria del Pi en Sant Jaume.

Klik hier voor een foto-impressie ►

 

24e Lions Voorburg Jaarconcert

Op vrijdag 20 mei 2011 vond het 24e Lions Voorburg Jaarconcert plaats in de Oude Kerk aan de Herenstraat te Voorburg.

Het concert werd gegeven door The Leon Gurvitch Project..

Het werd een daverend spektakel dat de bijna 400 aanwezigen in vervoering bracht.

Van het batig saldo van deze avond ging € 5000 naar SGK, een Stichting die sinds 1965 sport en spelactiviteiten organiseert voor mensen met een verstandelijk of andersoortige beperking en ook ging € 5000 naar de Stichting Leergeld Leidschendam/Voorburg. Deze stichting heeft tot doel sociale uitsluiting van financieel minder bedeelde kinderen te voorkomen.

Klik hier voor een foto-impressie ►

 

8ste Lions Voorburg Jaarconcert ►

Dd. 12 mei 1995 optreden van Het Amsterdams Gitaar Trio, opbrengst: ƒ 15.000 voor de Archeologische Werkgroep Voorburg.

 

7e Lions Voorburg Jaarconcert ►

Dd. 20 mei 1994 optreden van The Resurrection Singers, opbrengst: ƒ 15.000 voor Restauratiefonds Oude Kerk.

 

3e Lions Voorburg Jaarconcert ►

Dd. 11 april 1990 optreden van Daniël Wayenberg, van de opbrengst is ƒ 4415,40 bestemd om Voorburgse gehandicapten in staat te stellen de 'Wereldspelen voor gehandicapten Assen 1990' bij te wonen.

Volgorde: 
3