Champagne-actie 2023 voor Voedselbank Leidschendam-Voorburg

 

Champagne mag ook dit jaar niet ontbreken als er iets te vieren valt of als relatiegeschenk voor de Kerstdagen.

De Wijncommissie van Lionsclub Voorburg heeft besloten evenals afgelopen jaar Champagne  R.C. Lemaire te verkopen voor een zeer aantrekkelijke prijs. Dit jaar boden we de Cuvée Trianon Brut à  € 23,90 per fles en de Rosé de Saignée Brut à € 25,90 per fles aan.

Met dank aan de sponsoring van RC Lemaire, zal de opbrengst van deze fundraise-actie  (€ 7,- per fles ) ten goede komen aan Voedselbank Leidschendam-Voorburg. De Voedselbank gaat producten kopen zodat de kinderen in de armste gezinnen een fatsoenlijk ontbijt krijgen.

Bestellen kon tot dinsdag  7 november  via onze Lionsclub webshop. 

De bestelde Champagne kan  na afspraak  vanaf zondag 15 november en tot eind november worden afgehaald bij Christophe Lintz, Wilhelminalaan 9 te Rijswijk. 

 

0614519746,  Lintzchristophe@gmail.com

 

Wijnactie 2023: Duurzame donatie aan Hospice Het Vliethuys

Een delegatie van Lionsclub Voorburg was dinsdagmiddag 16 mei 2023 op bezoek bij Hospice Het Vliethuys. Reden van het bezoek was de overhandiging van een cheque van € 2.000,- ten behoeve van de aanschaf van een Brita Top Pro watermachine. Dit prachtige bedrag is het resultaat van de jaarlijkse Lions Voorburg wijnactie, mede mogelijk gemaakt door Joost van den Hurk van Wijnkoperij Van Dop.

Duurzaam denken én doen!

De Brita watermachine is een zeer welkome aanvulling voor het hospice. Hierdoor kunnen de bewoners, mensen met een beperkte levensverwachting voor wie zorg thuis niet meer mogelijk is, de hele dag beschikken over gezuiverd, hygiënisch en naar keuze gekoeld of ongekoeld water. Plastic flessen worden hierdoor overbodig.
Met deze donatie onderstreept Lionsclub Voorburg haar doelstelling om een bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving. Bovendien sluit de keuze voor het hospice als bestemming voor de opbrengst van de wijnactie naadloos aan bij de positie van Lionsclub Voorburg; midden in diezelfde samenleving.

Een prachtige actie
Maar liefst 112 dozen met in totaal 672 flessen wijn werden door leden en relaties van Lions Voorburg gekocht tijdens de wijnactie. Door de opbrengst van bijna € 3,- per fles werd het mogelijk om de € 2.000,- in te zamelen. Het thema van de actie ‘Water bij de wijn voor het hospice’ kon hierdoor optimaal ingevuld worden. Alle vrijwilligers, verpleegkundigen, coördinatoren en het bestuur van het Vliethuys zijn, namens alle huidige én toekomstige bewoners Lions Voorburg zeer erkentelijk voor deze bijzonder duurzame donatie.

 

Bovenstaande actie is inmiddels afgesloten.

 

 

 

Opbrengst Champagne-actie 2021 gedoneerd aan Prinses Máxima Centrum

In 2021 was de opbrengst van de inmiddels traditionele Champagne-actie van Lionsclub Voorburg € 1382.

Dit bedrag werd geschonken aan het Prinses Máxima Centrum.

Champagne-actie 2020 levert € 1.500 op voor Stichting Hartekind

 

 

€ 3000 voor Hospice Het Vliethuys

Lionsclub Voorburg heeft op dinsdag 11 december 2012 aan Joke Campo, hoofdcoördinator van Hospice Het Vliethuys, een cheque overhandigd ter waarde van € 3000,-.

Dit bedrag werd bijeengebracht door de wijnverkoopactie die begon tijdens het 25e Lions Jaarconcert op 11 mei 2012 in de Oude Kerk te Voorburg.

Het geld zal worden besteed aan de nieuwbouw van het Hospice op de locatie van de oude polikliniek van het Diaconessenhuis.

De nieuwbouw is inmiddels begonnen, er komt een prachtig nieuw Hospice, maar voor de finishing touch is nog € 300.000,- nodig.

Joke Campo heeft het grootste vertrouwen dat ook die € 300.000,- bijeengebracht zullen worden.